Biobord

Vinkkejä rahoituksen hakemiseen!

Tähän topiciin (aiheeseen) olemme keränneet yleisempää tietoa rahoitusmaailmasta sekä käytännön vinkkejä!

Jaa myös omasi! :star_struck:

Keski-Suomen ELY-keskus:

Yritysten kehittämispalvelut on tarkoitettu kaikille pk-yrityksille (vähintään yksi tilikausi takana), jotka ovat jonkin haasteen tai muutoksen edessä tai hakevat kasvua uusilla tuotteilla/palveluilla tai markkinoilta. Kehittämispalvelut tarjoavat tuettuna Suomen johtavien asiantuntijoiden apua sekä räätälöityjä palveluita pk-yrityksen liiketoiminnan eri osa-alueiden kehittämiseen.

Keski-Suomen TE-toimisto:

Rekrytointipalvelujen avulla saat tukea yrityksesi rekrytointiin, löydät osaavan työntekijän Suomesta tai kansainvälisesti tai saat apua rekrytointihaasteisiin. TE-toimisto on mukana yrityksen henkilöstön kehittämisessä ja muutostilanteissa. Tarjoamme yrityksellesi räätälöityjä palveluja erilaisiin tilanteisiin. Lisätietoa saat soittamalla työnantajapuhelinpalveluumme numeroon 0295 046 006 (ma-pe klo 9.00-16.15) tai ottamalla suoraan yhteyttä yritysasiantuntijaamme, joiden yhteystiedot löydät tästä.

Yrityksen rekrytointipalveluista lisätietoa tästä , mm. palkkatuesta

Henkilöstön kehittämisestä ja muutostilanteista lisätietoja tästä.

1 Like

EU tarjoaa monia rahoitusmahdollisuuksia yrityksille, ja olemmekin keränneet tähän topicciin yleistä tietoa EU-rahoituksesta ja sen mahdollisuuksista.

EU:lla on useita eri rahoitusohjelmia, joista voit hakea rahoitusta yritystoimintasi tai hankkeesi luonteesta riippuen. Saatavilla on kahdenlaista tukea: suoraa rahoitusta ja epäsuoraa rahoitusta.

Suora rahoitus:

  • EU:n toimielimet hallinnoivat

  • EU hankkeita; Avustuksia myönnetään EU-politiikkoihin liittyville hankkeille. Avustusten hakumahdollisuuksista ilmoitetaan julkisesti ehdotuspyynnöillä .Tukea voivat hakea yritykset tai muut liike-elämän organisaatiot (liike-elämän järjestöt, yritystukipalvelujen tarjoajat, konsultit jne.), joiden hankkeet edistävät EU:n intressejä tai EU:n ohjelmien tai politiikkojen täytäntöönpanoa.

  • EU sopimukset: EU:n toimielimet tekevät sopimuksia palvelujen, tavaroiden tai rakennusurakoiden hankinnasta. Sopimukset koskevat esimerkiksi tutkimuksia, koulutusta, konferenssien järjestämistä tai tietoteknisten laitteiden hankintaa.

  • Hauista ilmoitetaan virallisesti EU:n omassa portaalissa: https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/home

Epäsuora rahoitus:

:arrow_forward: EU-avustuksia on haettava asianomaisten alueellisten tai kansallisten viranomaisten kautta (ns. hallintoviranomaiset) siinä EU-maassa, jossa yritys on rekisteröity.

Lähde: https://europa.eu/youreurope/business/finance-funding/getting-funding/eu-funding-programmes/index_fi.htm

KasvuOpenin syksyllä 2020 järjestämiin webinaaritallenteisiin pääset seuraavista linkeistä

Rahoitusratkaisut pk-yrityksille :

Pääomasijoittajat yhtiön eri kasvuvaiheissa :

Joukkorahoitus

1 Like

Grants Funding Oy on julkaissut infovideon, jonka aiheena on julkisen rahoituksen perusteet.

Video käsittelee rahoitusinstrumentteja, rahoituksen myöntämisen perusteita, investointitukea sekä rahoituksen suunnittelua. Video on 23 minuutin mittainen, joten paljon hyvää asiaa napakassa paketissa.

Videoon pääset TÄSTÄ

1 Like