Biobord

Vinkkejä maaseutuyrittämiseen

Suomi on harvaan asuttu, puhtaan luonnon ja nykyaikaisen teknologian maa. Täällä on paljon mahdollisuuksia biotalousalan yrittämiselle monimuotoisen luonnon ja vesistön sekä pohjoisen pallon puoliskon olosuhteiden tuomien mahdollisuuksien vuoksi usealla eri liiketoiminnan alueella.

Haasteitakin täällä riittää, välimatkat ovat pitkiä, byrokratia ja sääntely paikoitellen melko raskasta ja ne pohjoisen pallon puoliskon olosuhteet asettavat mahdollisuuksien lisäksi myös omat haasteensa kuvioon.

Tähän ketjuun voi linkata artikkeleita, videoita ja kommentteja, joita selailemalla voi inspiroitua ja saada uusia ideoita oman liiketoiminnan kehittämiseen ja verkostojen luomiseen. Onko sinulla joku sivusto, johon aina palaat kun etsit uusia ideoita? Jaa se tähän myös muiden avuksi!

1 Like

Infokortti_Minäkö_biotalousyrittäjä.pdf (263,2 Kt)

Yrittäjä, tiedätkö toimivasi biotalousalalla?
Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta onko se sitä?

Oheisesta infokortista voi tarkistaa, mitkä kaikki toimialat voivat lukeutua biotalouden piiriin.

Infokortti_Kestävät_toimintatavat_yritystoiminnassa.pdf (220,8 Kt)

Hallitsetko kestävät toimintatavat yritystoiminnassa?

Mikäli kestävyys ja sen eri muodot eivät aivan täysin aukea sinulle, oheisesta infokortista asiaan voi perehtyä tarkemmin.

1 Like

Onko eteesi tullut joskus tilanne, että pitäisi etsiä jotain uusia ansaintamahdollisuuksia esimerkiksi maatalouden rinnalle?
Oheisista PÄMÄ-hankkeen tietokorteista voit hakea inspiraatiota siitä, mitä kaikkea maaseudulla voikaan tehdä!

Maaseutuyrittäjä pääsee (tai joutuu) silloin tällöin median huomion kohteeksi. Tilanne saattaa tulla eteen yllättäen ja siitä selviää parhaiten, kun yrittäjällä on selvät sävelet siitä, miten media kohdataan.

Ohessa on vinkkilista maaseutuyrittäjälle median kohtaamiseen. Kannattaa suunnitella toimittajien kohtaaminen ajoissa, jotta kriisin tullen toimintasuunnitelmat ovat valmiit.