Biobord

Tarvitsetko rahoitusta yritystoiminnan kehittämiseen?

Tämän topicin alla rahoittajat esiitelevät rahoitusmahdollisuuksia yritystoiminnan kehittämiseen ja yrityksillä on mahdollisuus esittää aiheeseen liittyviä kysymyksiä kommenteissa.

Valitse “Reply” toiminta sen kyseisen esittelyn kohdalta, johon kysymyksesi liittyy tai tägää @-merkillä kyseinen henkilö kysymykseesi niin tiedämme mitä rahoitusvaihtoehtoa kysymyksesi koskee :slight_smile:

Perustamistuki

Myös toimiva yritys voi saada perustamistukea, jos se ryhtyy harjoittamaan kokonaan uutta yritystoimintaa.

Investoinnin toteutettavuustutkimus

Suunnitteletko yrityksellesi aineellisia investointeja? Ennen investoinnin toteuttamista voit hakea rahoitusta investoinnin edellytysten selvittämiseen ja suunnitteluun.

Lue näistä lisää:

http://www.keskisuomenmaaseutu.fi/maaseuturahoitus/yritysrahoitus/tukimuodot

1 Like

A post was merged into an existing topic: Vinkkejä rahoituksen hakemiseen!

A post was merged into an existing topic: Vinkkejä rahoituksen hakemiseen!

Keski-Suomen ELY-keskus tarjoaa monipuolisesti välineitä yritystoiminnan kehittämiseen. Otathan meihin yhteyttä, niin selvitämme, mikä väline on tarpeisiisi sopiva. Tukea voi saada muun muassa investointeihin, osaamisen kehittämiseen, työntekijöiden kouluttamiseen, avainhenkilön palkkaamiseen, konsultointiin ja muihin kehittämistoimenpiteisiin. Alla on esiteltynä muutamia kehittämisvälineitämme, lisätietoja täältä.

Yritysten kehittämispalvelut on tarkoitettu kaikille pk-yrityksille (vähintään yksi tilikausi takana), jotka ovat jonkin haasteen tai muutoksen edessä tai hakevat kasvua uusilla tuotteilla/palveluilla tai markkinoilta. Kehittämispalvelut tarjoavat tuettuna Suomen johtavien asiantuntijoiden apua sekä räätälöityjä palveluita pk-yrityksen liiketoiminnan eri osa-alueiden kehittämiseen.

Kehittämisavustuksella voidaan rahoittaa investointeja ja kehittämistoimenpiteitä, mm. avainhenkilön palkkaamista yrityksen kehittämistehtäviin, kun avustuksella on merkittävä vaikutus hankkeen toteuttamiseen ja hanke on yrityksen toiminnan kehittämisen kannalta merkittävä.

Maaseudun yritysrahoituksen hakijoina voivat olla maaseutualueella toimivat mikro- ja pienyritykset (alle 50 työntekijää tai liikevaihto alle 10 milj. euroa) toimialasta riippumatta. Maaseutualueeksi lasketaan koko Keski-Suomi, lukuun ottamatta Jyväskylän ydinkeskustaa. Maaseudun yritysrahoitusta hakevalla yrityksellä ei tarvitse olla (toki saa olla) kytköstä maatalouteen tai maatiloihin. Maaseudun yritysrahoituksen muotoja ovat perustamistuki, kokeilutuki, investointituki, investoinnin toteutettavuusselvitys ja yritysryhmähankkeet yritysten kehittämistoimiin.

1 Like

Keski-Suomen ELY-keskus

Tarvitseeko yrityksesi nostetta liiketoiminnan uudistumiseen tai kansainvälistymiseen? Kehittämisavustuksen avulla voimme tukea yrityksen kokonaisvaltaista kehittymistä sekä luoda parempia edellytyksiä liiketoiminnallesi.

Myönnämme kehittämisavustusta pk-yritysten kehittämistoimenpiteisiin ja investointeihin, kun yritys aloittaa toimintansa, haluaa panostaa merkittävästi uudistumiseen tai pyrkii kasvamaan. Erityisenä painopisteenä on yritysten kansainvälistyminen. Lisätietoa: https://www.ely-keskus.fi/yrityksen-kehittamisavustus

Yritystukia ovat:

  • perustamistuki
  • investointituki
  • investoinnin toteutettavuustutkimus.

Maaseuturahaston yritys- ja hanketukien haku on jatkuva, mutta hakemukset, jotka koskevat Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen rahoituskiintiöstä myönnettävää tukea, ratkaistaan valintajaksoittain.

Rahoitusmuotoja voi tarkastella tarkemmin: https://www.ruokavirasto.fi/yritykset/tuet/maaseudun-yritystuet/ ja https://www.ruokavirasto.fi/yhteisot/tuet-ja-kehittaminen/maaseudun-kehittamishankkeet/

Meihin saa yhteyden kätevästi sähköpostilla ja puhelimella. Voimme lisäksi järjestää etätapaamisia Teams-yhteydellä.

Hanketuet:
Veli Koski, 0295 024 563
Risto Janhunen, 0295 024 549
Markku Skonbäck, 0295 024 876
Merja Lehtinen, 0295 024 570 (yritysryhmät ja kokeellinen kehittäminen)

Yritystuet:
Panu Kässi, 0295 024 567
Tiia Rantanen, 0295 024 999

Sähköpostit muotoa etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

1 Like