Biobord

PÄMÄ-info: Maatila elintarvikkeiden jatkojalostajana

Elintarvikkeiden jatkojalostus on maatilalle yksi mahdollisuus saada tuotteilleen enemmän katetta.
Jatkojalostus vaatii kuitenkin tilalta monenlaisia satsauksia ja osaamista, jotka voidaan kokea myös kynnyskysymykseksi toimintaan ryhtymiselle.

Maatila elintarvikkeiden jatkojalostajana -infossa tarinaa oman tuotteensa takaa ovat kertomassa Markku Liias Jukolan Juustolta sekä Tiina ja Jorma Sahinaho Sahinahon Hunajalta. Lisäksi tutustutaan videon välityksellä juvalaisen Sappion Luomutilan luomuvalkosipulin jatkojalostukseen.

Keski-Suomen maa- ja kotitalousnaisten elintarvike- ja yritysasiantuntija Mirja Pummila kertoo infossa, kuinka maatilan on mahdollista harjoittaa pienimuotoista elintarvikkeiden jatkojalostusta ja myyntiä ilman suurta byrokratiaa.

Olisitko sinä kiinnostunut elintarvikkeiden jatkojalostuksesta?
Millaista apua ja tukea kaipaisit toiminnan aloittamiseen?
Olisiko tarvetta yhteistyöverkostoille tai voisitko tarjota toisille yrityksille jotain osaamista, tuotetta tai palvelua aiheeseen liittyen?

Keskustelu on vapaa. :slight_smile:

1 Like

PÄMÄ-info: Maatila elintarvikkeiden jatkojalostajana parhaillaan menossa.
Markku Liias Jukolan Juustolta juuri vuorossa kertomassa Suomen parhaan cheddarin valmistuksesta. :slight_smile:

2 Likes

Todella mielenkiintoinen puheenvuoro aidon cheddarin valmistuksesta. Rohkeaa yrittämistä, arvostan.

Jatkojalostus on todella mielenkiintoinen tapa kehittää tilan liiketoimintaa, mutta usein haastavaa yhdistää tilan arkeen työmäärän vuoksi. Mielestäni yhteistyötä tarvittaisiin lisää tälläkin saralla.
Itse kannustan yhteistyön lisäämiseen tilallisten ja paikallisten elintarvikeosaajien kesken.

2 Likes

Miten maatilan jatkojalostamien tuotteiden myynti ja markkinointi kannattaisi järjestää?
Suoramyynti on työlästä, keskusliikkeille pitää olla jo paljon volyymiä ja oma hommansa on myös lyödä tuote sinne läpi.

Minkä koet suurimmaksi haasteeksi jatkojalostustoiminnan aloittamiselle?
Tuntuvatko elintarvikehygienian säännökset haastavilta?
Vai epäilyttääkö toimintaan liittyvät investoinnit tai työmäärä?

Mistä apua näihin haasteisiin?

Tähän aiheeseen liittyen vielä ehtii ilmoittautua mukaan Jalostusarvolla euroja – raaka-aineesta tuotteeksi! -työpajaan, jossa tarkennetaan yritysten & alkutuottajien kehittämistarpeita ja suunnitellaan yhdessä yritysryhmähanketta toiminnan tueksi. Tilaisuus Jyväskylässä JAMK:lla, Rajakatu 35, C210 keskiviikkona 18. maaliskuuta 2020 klo 13.00 – 15.00.
Ilmoittautumiset ma 16.3. klo 14 mennessä hilkka.heikkila@jamk.fi , 050 430 8407.

Lisätietoa Pellolta pöytään - Keski-Suomen ruokaketjun facebook-sivuilta https://www.facebook.com/events/2926638154024641/ tai aitomaaseutu.fi -sivuston kalenterista https://www.aitomaaseutu.fi/tapahtuma/jalostusarvolla-euroja-raaka-aineesta-tuotteeksi-yritysryhmahankkeen-ideointi-ja-suunnittelupalaveri-jyvaskylassa

1 Like