Biobord

Lammastalouden tuotannontekijät (LaTu)

Lammastalouden tuotannontekijät on lokakuussa 2019 alkanut Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja ProAgria Etelä-Pohjanmaan yhteistyössä toteuttama lammastalouteen keskittyvä koulutushanke, joka toimii Keski-Suomen ja Etelä-Pohjanmaan alueilla ajalla 1.10.2019-31.12.2021.

Hanke syntyi lampureiden ilmoittamaan tarpeeseen: Keski-Suomessa ei ole ollut lammashanketta lähes kymmeneen vuoteen ja lammaspuolen koulutuspäiviä on hyvin vähän. Kuitenkin lammastilojen määrä alueella on koko ajan kasvussa.

Hankkeen tavoitteena on hankealueen lammastalouden kehittäminen kilpailukykyä edistävästi ja lampureiden osaamisen kasvattaminen monipuolisesti lampaiden ruokintaan, hoitoon, hyvinvointiin ja jalostukseen sekä peltoviljelyyn ja talousasioihin liittyen. Hankkeessa järjestetään koulutuspäiviä, pienryhmäkoulutusta, tilatutustumisia ja opintomatkoja sekä tuotetaan koulutuskäyttöön sähköisiä oppimateriaaleja, opetusvideoita ja webinaareja. Hankkeen ensimmäiset koulutukset järjestetään marraskuussa 2019, myös opetusvideoiden tuotanto on jo käynnistynyt.

Lisätietoa:

Projektipäällikkö Marianne Niinikoski, marianne.niinikoski@jamk.fi, 040 183 7085

1 Like

Tehtiin LaTu-hankkeessa opetusvideo avuksi lampaiden kuntoluokitukseen.

1 Like